Les Borges prepara una campanya per aquest 25N per erradicar la violència masclista

L’Ajuntament de les Borges Blanques prepara una campanya per aquest 25N, coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, per donar visibilitat a les violències masclistes que es produeixen al territori i contribuir a la seva total erradicació. La campanya compta amb la participació de veïnes i veïns de les Borges.

El consistori borgenc ha organitzat un taller impartit per la consultora social ‘Genera Feminismes’, que ha comptat amb prop de 25 persones participants, dones i homes del municipi de diferents edats, que s’han apropat a la sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d’Olivart, de la capital garriguenca. La trobada ha servit per posar sobre la taula diferents idees i escollir aquells lemes que millor representen la lluita feminista i aquells reclams més usuals entre les dones del territori.

Una vegada triats els lemes que fonamentaran la campanya, es faran unes fotografies i es duran a terme uns plafons que incorporaran aquests lemes, i que es repartiran aquests dies pel municipi amb l’objectiu de donar visibilitat a cadascuna de les denúncies i els reclams per eliminar la violència contra les dones i el masclisme.

Una campanya encarnada pel veïnat borgenc
La regidora de Feminisme de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Ariadna Salla, ha destacat la importància de fer una campanya de proximitat, en què les veïnes i els veïns de les Borges tinguin veu i puguin escollir aquells reclams que millor les representen. “Si el veïnat se sent seva la campanya, n’interioritzarà més el contingut, i això és cabdal perquè la iniciativa sigui efectiva i, entre totes i tots, puguem eliminar la violència contra les dones i qualsevol mena de violència del nostre territori”, ha dit Salla.

La campanya és una iniciativa de l’Ajuntament de les Borges Blanques, en col·laboració de l’Oficina Jove de les Garrigues i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de les Garrigues.

Les Borges prepara una campanya per aquest 25N per erradicar la violència masclista