Les Borges inicia una enquesta al personal municipal per elaborar el nou Pla d’Igualtat de l’Ajuntament

Comencen els preparatius per elaborar el nou Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de les Borges Blanques, que servirà per garantir les mateixes oportunitats per als treballadors i les treballadores municipals. El consistori borgenc ha creat la Comissió d’Igualtat, nou persones treballadores de l’Ajuntament, entre les quals hi ha l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, la regidora d’Igualtat, Ariadna Salla, la regidora del grup Borges per la República Montse Casals, i una representació de la policia local, entre altres persones que treballaran per elaborar el nou Pla d’Igualtat intern, conjuntament amb l’Associació Genera Feminismes i Transformació Social.

Aquest dilluns han començat les enquestes al personal municipal que determinaran el grau d’igualtat al consistori i serviran com a punt de partida del Pla. Entre altres coses, el formulari pregunta al personal si el consistori té en compte la igualtat d’oportunitats, si hi ha hagut conflictes relacionats amb la vulneració del principi d’igualtat o si coneixen els drets específics que hi ha per a les víctimes de violències masclistes, entre altres coses.

A partir dels resultats d’aquest qüestionari anònim, es durà a terme el Pla d’Igualtat de les Borges amb l’objectiu de definir una estratègia per a fer efectives les polítiques internes en matèria d’igualtat de gènere entre dones i homes a l’Ajuntament de les Borges Blanques i utilitzar les eines i els recursos necessaris per eliminar els estereotips i obstacles que dificulten el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits, etapes i circumstàncies. Entre altres coses, el Pla permetrà adoptar mesures en l’àmbit de la representativitat, en la conciliació de la vida personal i familiar, en l’ús de llenguatge no sexista, en la prevenció de l’assetjament per raons de gènere o d’identitat sexual.

Una referència per als departaments de l’Ajuntament
La regidora d’Igualtat del consistori borgenc, Ariadna Salla, ha detallat que el nou pla que s’està fent serà una referència àgil pels departaments municipals per a desenvolupar en qualsevol moment actuacions amb perspectiva de gènere i polítiques d’igualtat d’oportunitats i, per l’altra, ha de ser una guia per definir actuacions a desenvolupar a curt termini en el marc del consistori. Tot, amb l’objectiu de promoure els canvis necessaris que possibilitin “que les dones i els homes que treballen a l'Ajuntament de les Borges Blanques puguin assolir el seu màxim potencial sense que es doni cap discriminació”, ha dit Salla. Per això, la regidora ha animat a totes les persones que treballen al consistori a participar a l’enquesta.

Un nou Pla per fer front a les desigualtats de gènere
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar aquest mes de juliol l’elaboració del nou Pla d’Igualtat. En concret, el consistori borgenc va adjudicar un contracte, per valor de 5.082 euros amb càrrec al pressupost general 2021, a l’Associació Genera Feminismes i Transformació Social, amb l’objectiu de donar continuïtat al Pla d’Igualtat 2017-2021 i definir aquest nou document amb què es regirà el consistori durant el període 2021-2025, amb una nova estratègia per a fer efectives les polítiques internes en matèria d’igualtat de gènere.

Les Borges inicia una enquesta al personal municipal per elaborar el nou Pla d’Igualtat de l’Ajuntament