Les Borges commemora aquest 25N amb la lectura d’un manifest i el tret de sortida d’una campanya contra la violència masclista amb la participació del veïnat

L’Ajuntament de les Borges Blanques té previst commemorar aquest dijous, 25 de novembre, el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb la lectura del manifest institucional, que tindrà lloc a les 12 hores davant de l’Ajuntament. Igualment, aquest dijous es donarà el tret de sortida a la campanya, elaborada per part de veïnes i veïns de les Borges, per donar visibilitat a les violències masclistes que es produeixen al territori i contribuir a la seva total erradicació.

La brigada municipal de l’Ajuntament de les Borges ha col·locat aquest dimecres els diferents plafons de la campanya, que incorporen els lemes que van decidir les veïnes i els veïns que van participar en el taller impartit per la consultora social ‘Genera Feminismes’, prop de 25 persones participants, dones i homes del municipi. Seran precisament aquestes veïnes i aquests veïns els encarregats de llegir el manifest del 25-N, aquest dijous al migdia, davant de la presència de les borgenques i els borgencs que es vulguin apropar a la commemoració.

La campanya, que romandrà durant les pròximes setmanes visible en diferents indrets del municipi, està fonamentada pels lemes que millor representen la lluita feminista i aquells reclams més usuals entre les dones del territori, i per tant, vol donar visibilitat a cadascuna de les denúncies i els reclams per eliminar la violència contra les dones i el masclisme. La campanya és una iniciativa de l’Ajuntament de les Borges Blanques, en col·laboració de l’Oficina Jove de les Garrigues i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de les Garrigues.

Exposició del SIAD al vestíbul de l’Ajuntament
El vestíbul del consistori borgenc ha acollit aquests dies una exposició a càrrec del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de les Garrigues. Es tracta d’una mostra itinerant, que ha romàs a l’Ajuntament del 16 al 24 de novembre, i que visitarà en els pròxims dies altres municipis de les Garrigues amb l’objectiu de donar visibilitat a la lluita feminista.

Les Borges commemora aquest 25N amb la lectura d’un manifest i el tret de sortida d’una campanya contra la violència masclista amb la participació del veïnat