El premi Sant Jordi Víctor Garcia presenta el seu llibre ‘L’aigua que vols’ a les Borges

La capital de les Garrigues viurà un cap de setmana carregat de propostes lúdiques i culturals per a tots els públics. Aquest divendres al vespre, l’escriptor i dissenyador gràfic Víctor Garcia, guardonat amb el premi Sant Jordi, visitarà les Borges per presentar la seva obra ‘L’aigua que vols’ i, aquest dissabte, la companyia teatral Zum-zum presentarà l’obra ‘Polzet’.

La Biblioteca Marquès d’Olivart acollirà aquest divendres, 12 de novembre, a partir de les 19 hores, la presentació de l’obra ‘L’aigua que vols’, una novel·la sobre la família, els records, la infantesa perduda i la identitat, a càrrec de l’escriptor català Víctor Garcia, amb el mateix escriptor. La conducció de l’acte anirà a càrrec de la responsable de la Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges, Mercè Segarra, i compta amb el suport d’Òmnium Cultural.

Es tracta d’una novel·la ambientada al Quebec un mes abans del referèndum per la independència del 1995. Narra la història d’una família que organitza una trobada a l’antic xalet de vacances per celebrar l’aniversari de la mare. Una reunió que els farà rememorar la seva infantesa, però, a la vegada, els seus secrets, les seves vivències i, sobretot, els silencis de les coses que no es van dir quan tocava. L’entrada a l’acte de presentació serà gratuïta.

Teatre familiar per dissabte

Aquest dissabte, 13 de novembre, el Pavelló de l’Oli acollirà l’obra de teatre ‘Polzet’, a càrrec de la companyia Zum-zum Teatre, una proposta per als més menuts i les seves famílies en la qual es donarà a conèixer la famosa obra de Perrault, Polzet, des d’un punt de vista inusual: a través de la relació d’un fill amb el seu pare, una visió divertida per als nens i nenes i commovedora per als adults. Es tracta d’una proposta que va guanyar el Premi de la Crítica 2019 al Millor espectacle familiar.

L’obra de teatre tindrà lloc a partir de les 18 hores, tindrà un preu de 2 euros i caldrà fer la reserva prèviament a través del web de cultura de l’Ajuntament de les Borges, culturaborgesblanques.cat.

Ball d’envelat al pavelló i exposició a l’Espai Macià

Aquest diumenge continua la temporada de ball d’envelat al Pavelló de l’Oli, que està previst allargar durant tot l’hivern amb actuacions musicals setmanals que es duran a terme els diumenges al vespre. En aquesta ocasió, aquest diumenge, 14 de novembre, durà el seu directe a les Borges, a partir de les 19 hores, el grup Glacé, mentre que el pròxim 28 de novembre oferirà un espectacle Albert Show.

Igualment, durant tot el cap de setmana i fins al pròxim 28 de novembre, la Sala ARTS25400 de l’Espai Macià acull l’exposició ‘La vaga de la Canadenca’, una mostra que commemora el centenari de la mobilització que va aconseguir la jornada laboral de 8 hores.

El premi Sant Jordi Víctor Garcia presenta el seu llibre ‘L’aigua que vols’ a les Borges